Τηλεπικοινωνίες

 

Motorola TETRAΤο TETRA είναι ένα ανοιχτό Ευρωπαϊκό στάνταρ σχεδιασμένο με βάση τις αυξημένες ανάγκες επικοινωνιών μεταξύ ομάδων χρηστών που είναι ενταγμένοι σε ένα ιδεατό ιδιωτικό δίκτυο (VPN).
Προσφέρει υπηρεσίες που δεν συναντώνται σε άλλα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας κυρίως σε ότι αφορά την αξιοπιστία και την ασφάλεια δεδομένων.
Διατίθενται όλα τα Motorola TETRA Radios:
MTP850
Η λύση TETRA της MOTOROLA σε συνδυασμό με το ΜΤΡ850 εγγυώνται τη διαδικασία της απρόσκοπτης μετάδοσης φωνής και δεδομένων, επιτρέποντας στους χρήστες να βρουν χρήσιμους ανθρώπους και πληροφορίες όταν υπάρχει αυτή η ανάγκη.
Με τον αυτόματο εντοπισμό θέσης πεζών και οχημάτων και με την μελλοντική δυνατότητα λήψης χαρτών και οδηγιών στο ΜΤΡ850, βελτιώνεται η διαχείριση των πόρων.
MTP850 S
Ενσωματώνοντας όλα τα χαρακτηριστικά του MTP850, αυτό το τερματικό προσφέρει επιπλέον τη δυνατότητα ενεργοποίησης του αισθητήρα Man Down ώστε να διασφαλίζεται σε ανώτατο βαθμό η ασφάλεια και η ακεραιότητα του χρήστη. Σε συνδυασμό με την μεγαλύτερη ισχύ εκπομπής κλάση 3L (1.8W) διασφαλίζεται και η δυνατότητα για τη διατήρηση της επικοινωνίας στις πιο απαιτητικές καταστάσεις. Τέλος το τερματικό διαθέτει προστασία από την σκόνη και την υγρασία IP55.
MTP850 Ex
Το φορητό τερματικό MTP 850EX TETRA της Motorola παρέχει υψηλής ποιότητας επικοινωνία με πλήρη ασφάλεια των χρηστών και τις κορυφαίες ATEX προδιαγραφές στην αγορά, που επιτρέπουν τη χρήση του όταν βρίσκεστε σε περιβάλλοντα που περιέχουν εκρηκτικό αέριο και σκόνη. Η Motorola έχει ηγετική θέση παγκοσμίως στην ανάπτυξη των λύσεων επικοινωνίας TETRA και αυτό επιβεβαιώνεται με αυτό το υψηλής εξειδίκευσης τερματικό.
MTH800
Παρότι το ΜΤΗ800 περιλαμβάνει πολλά νέα συναρπαστικά χαρακτηριστικά, είναι σημαντικό να μην ξεχνάμε την ποιότητα ήχου! Αναφορικά με αυτό, το ΜΤΗ800 έχει δύο σημαντικές βελτιώσεις: νέας σχεδίασης, μεγαλύτερο και ακόμη πιο αποτελεσματικό ηχείο, ισχύος 1 Watt, καθώς και ένα νέο ενισχυτή ήχου τάξης D. Έτσι προσφέρεται εξαιρετική ακουστική διαύγεια με ελάχιστες παραμορφώσεις, ακόμη και σε υψηλά επίπεδα ήχου (τα επίπεδα ήχου προσαρμόζονται σύμφωνα με τις ανάγκες του χρήστη).
CEP400
Το τερματικό CEP 400 TETRA της Motorola παρέχει την υψηλή απόδοση και αξιοπιστία που απαιτείται για την ενίσχυση της παραγωγικότητας του εργατικού δυναμικού και την εξασφάλιση της ασφάλειας του χρήστη.
Αξιοποιώντας τα καλύτερα χαρακτηριστικά γνωρίσματα ενός αμφίδρομου ασυρμάτου και ενός κινητού τηλέφωνου, το ελαφρύ και ανθεκτικό CEP400 έχει κατασκευαστεί για να εξασφαλίσει δυνατή και καθαρή επικοινωνία ακόμα και σε περιβάλλοντα υψηλού θορύβου εργασίας. Η σχέση της τιμής με την απόδοση του το καθιστά έναν εξαιρετικό συνεργάτη του επαγγελματία.
MTH500
Το ΜΤΗ500 είναι ένα ελαφρύ τερματικό, εργονομικά σχεδιασμένο καθιστώντας έτσι ακόμα πιο εύκολη τη χρήση και τη μεταφορά του. Το όμορφο και σύνθετο αυτό τερματικό είναι ιδανικό για ποικίλες εφαρμογές.
Είναι κατασκευασμένο σύμφωνα με υψηλές προδιαγραφές προστασίας και συμμορφούται με τα πρότυπα (standards) ΙΡ54. Έχει περάσει με επιτυχία ειδικά και αυστηρά τεστ αντοχής της MOTOROLA, τα οποία εξομοιώνουν σκληρές συνθήκες λειτουργίας 5 ετών.
MTM800 Enhanced
Το νέο τερματικό TETRA της Motorola, MTM800 Enhanced, θέτει νέα standards στην ευκολία χρήσης, στη στιβαρότητα και στην απόδοση των τερματικών TETRA. Έχει αναπτυχθεί για εταιρείες και οργανισμούς που είναι πολύ σημαντικό να έχουν τερματικές συσκευές αξιόπιστες και στιβαρής κατασκευής. Η MOTOROLA έχοντας τεράστια τεχνογνωσία στους ασυρμάτους και έχοντας παράλληλα αποδείξει στο πεδίο ότι κατασκευάζει αξιόπιστες συσκευές, προσφέρει ένα νέο τερματικό πολύ φιλικό για το χρήστη έτσι ώστε αυτός να μπορεί να λειτουργεί απρόσκοπτα, γρήγορα και εύκολα.
TCR1000
Το TCR1000 είναι το μικρότερο τερματικό TETRA στον κόσμο και προορίζεται για απαιτητικούς χρήστες με ανάγκες συγκεκαλυμμένης επικοινωνίας. Προσφέρεται με πλήρη σειρά διακριτικών αξεσουάρ που βελτιώνουν την επιχειρησιακή του αποτελεσματικότητα. Μπορεί εύκολα να κρυφτεί σε ελαφριά ρούχα και ζυγίζει λιγότερο από 180 γραμμάρια.
Motorola TETRA Systems
Το TETRA είναι ένα ανοιχτό Ευρωπαϊκό στάνταρ σχεδιασμένο με βάση τις αυξημένες ανάγκες επικοινωνιών μεταξύ ομάδων χρηστών που είναι ενταγμένοι σε ένα ιδεατό ιδιωτικό δίκτυο (VPN).
Προσφέρει υπηρεσίες που δεν συναντώνται σε άλλα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας κυρίως σε ότι αφορά την αξιοπιστία και την ασφάλεια δεδομένων.
Η τεχνολογία TETRA απευθύνεται σε εκείνες τις επιχειρήσεις που θέλουν να εκμεταλλευτούν την πολύ-λειτουργικότητα ενός ιδεατού ψηφιακού ιδιωτικού δικτύου επικοινωνίας με τις ακόλουθες μοναδικές ιδιότητες:
- Τρεις λειτουργίες σε ένα τερματικό (Ασύρματο UHF – Κινητό – Data τερματικό)
- Ομαδικές Κλήσεις (Δυνατότητα ορισμού πολλών ανεξάρτητων ομάδων χρηστών)
- Στιγμιαία αποκατάσταση επικοινωνίας (PTT)
- Κλήση έκτακτης ανάγκης (Emergency Button)
- Ασφάλεια επικοινωνίας με κρυπτογράφηση (Privacy)
- Μηδενικές παρεμβολές στις συχνότητες που λειτουργεί
Ιδιαίτερα έναντι των αναλογικών συστημάτων το TETRA παρουσιάζει τα ακόλουθα βασικά πλεονεκτήματα:
- Δεν χρειάζονται ιδιόκτητες κεραίες και συντήρηση του δικτύου
- (Πάροχος του δικτύου TETRA είναι ο ΟΤΕ ο οποίος είναι υπεύθυνος να συντηρεί το δίκτυό του και να παρέχει τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες)
- Δεν χρειάζονται άδειες χρήσης συχνοτήτων
- Υπάρχει η χρήση του δημόσιου δικτύου στις συχνότητες που έχουν παραχωρηθεί από την ΕΕΤΤ και βέβαια η δυνατότητα επικοινωνίας σε DMO (Direct Mode)
- Μεταφορά φωνής και δεδομένων ταυτόχρονα
- Δυνατότητα επικοινωνίας με πολλούς αλλά και με έναν
- Δυνατότητα κλήσης σε σταθερά (PSTN) και κινητά δίκτυα (GSM)
- Μεγιστοποίηση της ποιότητας φωνής ακόμα και σε αντίξοες συνθήκες (ψηφιακά κυκλώματα)
- Δεν υπάρχει συνακρόαση (Ακούει μόνο όποιος πρέπει και είναι ορισμένος στην κάθε ομάδα επικοινωνίας
- Ορισμός δυναμικά της προτεραιότητας κλήσεων
- Κουμπί έκτακτης ανάγκης ενσωματωμένο στο σύστημα που δίνει αυτόματα προτεραιότητα κλήσης
- Πολλές ανεξάρτητες ομάδες με χαρακτηριστικά που ορίζονται από τον χρήστη και δεν εξαρτώνται από την κατοχή διαφορετικών συχνοτήτων
- Παρέχονται δυνατότητες Dispatching από ένα κεντρικό σημείο για όλους τους χρήστες οπουδήποτε και αν βρίσκονται γεωγραφικά.
- Παρέχεται η δυνατότητα ανακοινώσεων στο σύνολο των ομάδων αλλά και σε μερικές μόνο.
Επιλέγοντας μια επιχείρηση το σύστημα TETRA προμηθεύεται μια τεχνολογία ανοιχτής αρχιτεκτονικής που είναι:
- Το σύστημα που στηρίζονται με απόλυτη επιτυχία οι επικοινωνίες Αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» από την αρχή της λειτουργίας του έως και σήμερα
- Το σύστημα επικοινωνιών που χρησιμοποιούν οι υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας σήμερα
- Το σύστημα επικοινωνιών των Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004
- Το επιλεγμένο σύστημα τηλεματικής του ΟΑΣΑ
- Το σύστημα επικοινωνιών που χρησιμοποιεί το METRO του Λονδίνου
Τέλος με την τεχνολογία TETRA μία επιχείρηση αποκτά πρόσβαση σε υπηρεσίες μεταφοράς δεδομένων και εφαρμογές απαραίτητες στην αποδοτικότερη λειτουργία της στο μέλλον.